Amazon competitioneaza cu Apple

Amazon.com a anuntat pe 27 ianuarie 2008 printr-un comunicat de presa ca anul acesta va incepe extinderea internationala a servicului de download de muzica in format digital.

Noutatea pe care o propune Amazon este aceea ca cele peste 3 milioane de cantece disponibile pe Amazon.com nu au incorporata tehnologia DRM – Digtal Rights Manament. Pe scurt, tehnologia DRM permite controlul drepturilor de autor al mediilor in format digital. O melodie mp3 cu DRM nu poate fi transferata, copiata sau multiplicata.

Spre deosebire de iTunes unde melodiile costa 99 centi, la Amazon MP3 downloads, pretul acestora este adesea de 89 centi, cel al albumelor fiind intre 5,99 si 9,99 dolari.

Amazon nu a facut declaratii referitoare la data la care va lansa versiuni locale ale site-ului, dar a admis ca aceasta decizie a fost influentata de miile de mesaje de e-mail primite de la utilizatorii Amazon din lumea intreaga.

Avantajul pe care il va avea Amazon MP3 Downloads in fata Apple iTunes, este acela ca melodiile cumparate for putea fi rulate pe orice mp3 player, inclusiv iPod si organizate cu orice software de gestiune a fisierelor muzicale.

Comments are closed.