Cel mai bun loc de munca in 2008

Fortune Magazine va publica in numarul din 4 februarie 2008, care va aparea in standurile de presa pe 27 ianuarie topul celor mai bune 100 companii pentru care sa lucrezi in 2008 in Statele Unite.

13 companii din acest top sunt din California, iar 9 companii din acest top au sediile centrale in zona San Francisco, Google Inc. se situeaza in fruntea listei pentru un al doilea an consecutiv.

Cea mai buna metoda de a afla daca o companiei isi trateaz bine angajatii si a evalua daca aceasta este un „bun angajator” este sa intervievezi angajatii respectivei companii, a declarat intr-un comunicat Milton Moskowitz. Acesta impreuna cu Robert Levering co-fondatorul „Great Place to Work Institute” au compilat personal fiecare editie a listei inca din anul 1998.

Printre elementele care au cantarit in favoarea apelativului „cel mai bun loc de munca in 2008” – „Best companies to work for in 2008” se afla:

  • Modele de remunerare care includ partajarea cu angajatii a profitului firmei;
  • Oferirea de asigurari medicale pentru membrii familiei si un respect sporit din partea companiilor catre dorinta angajatilor de a realiza un echilibru intre viata privata si munca;
  • Program flexibile de munca, posibilitatea de a reduce saptamana de lucru de la 5 la 4 zile prin marirea numarului de ore muncite zilnic sau acceptarea muncii la domiciliu pentru a evita transportul la/de la birou.

Despre lider numai de bine. Unul din avantajele angajatilor Google (care dupa parerea mea cantareste mult in retentia personalului), este acela ca beneficiaza de o zi pe saptamana in care se pot ocupa de un proiect la alegerea lor.

Alte nume importante din top 10 sunt: Cisco Systems si Starbucks, ambele companii fiind prezente si in Romania.

Comments are closed.