Creative Commons in Romania

Creative CommonsBogdan Manolea anunta lansarea pe data de 2 septembrie a licentelor Creative Commons in Romania. O veste minunta, care cu siguranta va crea cadrul legal necesar multor publisheri online pentru a isi “apara” drepturile de autor asupra materialelor publicate pe site-urile pe care le gestioneaza.

Ce sunt si la ce folosesc va explica Bogdan pe larg la el pe blog. Partea buna este ca incalcarea modului in care o terta parte foloseste materiale si opere care sunt publicate sub licente creative commons poate fi atacata in justitie.

Mai multe detalii despre tipurile de licente Creative Commons gasiti direct pe site-ul oficial.

Evident, in sistemul juridic romanesc, precedentele nu sunt “lege”, asa cum se intampla in America. Cu toate astea exista un caz in USA in care un poducator de software care a publicat un soft sub licenta Open Source castigat un proces impotriva unei companii care i-a folosit sursa programului pentru a crea un software similar in scop comercial.

A mai scris pe acelasi subiect: Manafu

1 Comment

  • […] Update: The national television station TVR Cultural featured the launch of CC Romania, as did a number of online news portals Hotnews (Romanian) and Transindex (Hungarian), and several blogs (e.g. Drept & Internet, Nicu, Hoinar pe web and  Webservator). […]