Creativitatea, ce inseamna ea de fapt?

Atunci cand esti agentie auzi de la client ambele variante: “fii mai creativ” sau “mai franati-va si voi creativitatea aceea”.

Suntem in era online, era in care utilizatorul este expus la un mesaj sau informatie si in mai putin de 1 secunda stie daca ii place sau nu.

Via Rares Budac am gasit acest video youtube. M-am uitat la el de 2 ori … si nu stiu unda sa il incadrez:  “creativitate pura”, “over-selling” sau “minciuna 100%”

Cd6-n7MhVg8

Da, in acesta era 100% digitala si care se deruleaza cu viteza luminii e bine, ba chiar indicat sa fim creativi in comunicare … Dar cu ce pret?

Voi ce credeti?

2 Comments

 • July 20, 2009

  Octav Druta

  Bune intrebari, simpatic videoclip. Ma intreb daca cumparatorul a luat decizia de cumparare pt. ca produsul s-a imbracat in hype in scurt timp, sau doar a crezut in poveste. Daca a crezut in poveste atunci este clar o problema de etica.

  In general, a fi creativ nu inseamna neaparat sa minti frumos. Atat timp cat idea in care se imbraca un produs pentru a fi vandut este construita pe baza unor fapte autentice, cred ca toata lumea este fericita.

  Exista un debate intreg despre branduri care imbraca produse in idei bazate pe date, informatii sau fapte ireale.

  Cred ca in era digitala, suntem foarte avantajati pentru ca viteza cu care curge informatia ne poate facilita decizii bazate pe opiniile celor care deja au experimentat un anume produs. Sunt multe metode prin care oamenii se pot informa foarte rapid despre autenticitatea experientei folosirii produselor. De la bloguri, social networks, pana la site-uri de genul http://www.retrevo.com/ si multe altele.

 • July 21, 2009

  Vanda

  Creativitatea functioneaza de cele mai multe ori, depinde de produs si de publicul caruia este adresat. Modul in care suntem creativi conteaza cel mai mult. In video-ul asta e vorba despre un produs si un public care e deschis la orice nebunii creative.