Facebook Social Ads se pregateste de lansare

Facebook.com s-a lansat acum mai putin de?4 ani, iar la momentul actual este pe locul 7 in topul celor mai vizitate 10 site-uri din lume, devansand site-uri de renume precum wikipedia.org. Daca acest lucru nu va impresioneaza, atunci in mod sigur veti fi impresionati de faptul ca facebook.com creste cu 250.000 membri in fiecare zi si isi dubleaza traficul la fiecare 6 luni.

Pana in 2006, inscrierea in site era restrictionata studentilor din Ivy League, o grupare sportiva din care fac parte 8 institutii de invatamant superior private din nord-estul Statelor Unite.
In 2006, Facebook a ridicat restrictia de inscriere si a permis oricarui utilizator care avea o adresa de e-mail sa se inregistreze.
Evolutia traficului Facebook in ultimii 3 ani

Dupa un asemenea succes (55 milioane de?vizitatori unici si 61 miliarde pagini vizitate pe luna) si refuzul in septembrie 2006 a unei oferte de preluare din partea Yahoo Inc. in valoare de 1 miliard de dolari, Facebook si-a propus sa “refaca jocurile” in publicitatea internet,

Pe data de 5 noiembrie 2007?a anuntat introducerea unui program de publicitate denumit “Facebook Social Ads” prin care advertiserii pot targeta mesajele publicitare catre consumatorii interesati.

Avantajul Facebook Social Ads este ca avand un profil exact al tuturor utilizatorilor sai, poate targeta reclamele catre un grup socio-demografic foarte precis.
Urmand modelul Google Adwords, controlul este 100% in maine advertiserului din punct de vedere buget, pret per clic si orar de distributie.

Singurul semn de intrebare pe care il ridica programul este interesul potentialilor utilizatori asupra produsului advertizat si mai ales cat de dornici sunt ei sa cumpere acel produs?

3 Comments

 • November 27, 2007

  Alex

  […] Pe 12 noiembrie scriam despre faptul ca s-a lansat Facebook Social Ads. […]

 • December 1, 2007

  Alex

  […] povesteam acum vreo doua saptamani despre Compania Facebook si dorinta ei de a schimba lumea … Nerabdarea si lipsa de experienta a tanarului CEO de la Facebook l-au arunca pe el si pe […]

 • January 10, 2008

  Alex

  […] La capitolul vanzari publicitate, Facebook nu sta cu mult mai bine, impunand niste nivele de buget destul de ridicate advertiserilor amatori de faimosul Facebook Social Ads. […]