Internetul in secolul XXI

Vint Cerf este o persoana ca nu are nevoie de prea multe introduceri. Foarte des i se acorda apelativul de tata al internetului.
Vint este cel care in anii de inceput ai internetului a creat protocolul TCP/IP in forma in care este el utilizat astazi si a inceput interconectarea retelelor de calculatoare.

In prezent, este angajat al Google Inc pe pozitia de vicepresedinte si Chief Internet Evangelist.

Nu mai retin unde, dar am citit niste insemnari pe bloguri conform carora Vint este un extraordinat vorbitor si prezentator, o persoana care te magnetizeaza si pe care ascultandu-l devii pasionat de internet.

Intr-o seara inainte de Craciun, am descoperit pe YouTube.com un filmulet (… de fapt un filmuloi) destul de lung in care Vint prezinta o scurta istorie a internetului si o impartaseste detalii despre un nou proiect la care lucreaza.

Am stat destul de mult pe ganduri daca sa postez sau nu acest film pe blog (datorita lungimii foarte mari). Cred ca orice pasionat de internet si de online advertising trebuie sa inteleaga infrastructura mediei care sta la baza minunatei noastre meserii, cea de Internet Advertising Professionals

Va las in compania filmului si sper sa aveti rabdare (si timp) sa il vedeti pana la capat. Eu am stat cu ochii lipiti de monitor.

Hf0rjtnwC9A

3 Comments

 • January 10, 2008

  alex -jobinmarketing.ro

  am vizionat.
  foarte interesant
  :)

 • January 21, 2008

  Alex

  […] teleomunicatiilor (telefonie, transfer de date, etc.) care sa ii ajute sa faca acest lucru. Vint Cerf, este prezent pentru a ii invata cum sa forteze la maxim capacitatile TCP/IP-ului iar inca din 2004 […]

 • January 29, 2009

  Internetul are 52 de ani

  […] mai povestit odata, de mult, despre Vint Cerf, Evangelist Internet  la Google. Indiferent cat de entuziast am fost eu la momentul acela, nu as […]