Internetul mobil la inceput de drum

2008 va reprezenta pentru mine anul inovatiilor media. O tactica media internet, pe care nu am testat-o inca este publicitatea mobila (pe telefoanele mobile).

In esenta, o campanie de publicitate mobila nu este foarte diferita de una clasica de bannere. Ai posibilitatea sa faci brand awareness pe o serie de versiuni mobile ale unor site-uri reputabile sau sa creezi o campanie axata pe achizitie de clienti (preturile fiind in CPM respectiv CPC).

Avantajul campaniei mobile este acela ca poti inlocui un clic pe un banner cu un “click to call”. Iti inviti potentialul client sa te sune direct din banner si reusesti sa generezi o discutie la un nivel mult mai personal si mai direct decat ar putea sa o faca site-ul tau web.

Aceasta tactica este inca extrem de la inceput … spre exemplu, in Canada, unde sunt aproximativ 22 milioane de utilizatori internet, exista doar 3 milioane de utilizatori ai internetul mobil. In consecinta, numarul de advertiseri care sunt activi in publicitatea mobila este foarte mic.

Pionieratul ofera curajosilor un mare avantaj competitv – o vizibilitate nealterata de aglomerarea din publicitatea online si implicit un ROI peste medie.

Internetul mobil este o medie a carei evolutie merita urmarita. Daca tintesti un client cu o putere de cumparare peste medie, care isi permite costul aferent mobilitatii, aceasta tactica este de incercat.

Evolutia impresionanta a terminalelor GSM (BlackBerry, Apple iPhone, HP iPAQ, etc) si in mod sigur scaderea costului transferului de date in urmatorii ani vor contribui semnificativ la extinderea publicitatii mobile.

Eu stiu sigur ca voi face cel putin o campanie mobila in 2008.

1 Comment

  • November 17, 2007

    Mircea Scarlatescu

    Si de acest studiu
    ce zici?
    In .ro au fost si anul trecut si anul acesta niste incercari, rezultatele au fost indoielnice. Si nici in afara, din cate am auzit eu, poate ma convingi tu de contrariu, oamenii nu se dau in vand dupa publicitate pe mobil, au o parere mult mai negativa decat ‘spamul’ clasic :)