MSN Webmaster Center

Pe cat de usor pare, pe atat de greu este in fapt pentru motoarele de cautare sa claseze si raspunda intr-un mod cat mai optim unei cautari. Toata lumea isi doreste sa fie in primele 2-4 rezultate (din prima pagina), dar acest lucru este din pacate imposibil. Este nevoie de munca, timp si intelegere a algoritmilor de cautare pentru a ajunge in pozitiile de top.

Pentru a-si usura munca de identificare a continutului si indexare a site-urilor web, motoarele de cautare au introdus o interfata dedicata webmasterilor prin care acestia pot interactiona cu respectivul site si executa diverse operatiuni simple.

Pana nu demult exista doar Google Webmasters Tools, Yahoo Site Explorer. Incepand de luni, 3 decembrie 2007 – Live Search Webmasters Tools (MSN) este disponibil in versiune beta.

O initiativa laudabila a Microsoft care se munceste de ceva vreme sa perfectioneze motorul sau de cautare.

Pe Live Search Webmasters Tools, proprietarii de site-uri si companiile de SEO vor putea accesa informatii referitoare la rata de indexare a site-urilor. Portalul are deasemenea si o zona de upload a unui sitemap in format xml.

Live Search Webmaster Center

2 Comments

 • December 5, 2007

  Marin Vasile

  Asa e. Microsoft trebuie laudata pentru initiativa. Insa nu cred ca se va apropria vreodata de Google. Atat Yahoo cat si Microsoft au pierdut prea mult timp, timp in care Google crestea si acapara web-ul. Totusi aceaste tentative ale Microsoft si Yahoo genereaza ceva bun si pentru noi, utilizatorii de net. Google se perfectioneaza si mai tare :P. Si se extinde in cat mai multe domenii. Oricum, avand in vedere ca acest post este despre Microsoft, felicitari celor cu initiativa si succes!

 • December 5, 2007

  Alex

  Sunt de acord cu tine 100%. Chiar sustineam intr-un post anterior acest lucru.

  Sunt doar incantat sa vad ca exista concurenta. Asta nu va face decat sa ii determine pe cei de la Google sa isi imbunatateasca si mai mult produsul si serviciile pe care le ofera.

  And who knows, poate in ceva vreme nu vor ma fi locul 1 ;)