Si totul a inceput in 1957

V-am mai povestit odata, de mult, despre Vint Cerf, Evangelist Internet  la Google. Indiferent cat de entuziast am fost eu la momentul acela, nu as fi putut sa exlic atat de bine functionarea internetului, asa cum reuseste acest film.

In 1957, dintr-o nevoie a armatei (americane, bineinteles) s-a nascut internetul.52 de ani mai tarziu … in 2009, o piata intreaga de advertising militeaza pentru folosirea mai frecventa a internetului ca si mediu de comunicare.

Cred ca argumentul suprem pentru acest lucru este insusi motivul pentru care internetul, asa cum il stim noi astazi a fost creat: Sa faciliteze transferul si accesul rapid la informatii.

Vizionare placuta.

9hIQjrMHTv4

Via: Mitch Joel

5 Comments

 • January 29, 2009

  Ciprian Stavar

  Pai cred ca scopul initial, dincolo de a facilita transmiterea mai rapida a informatiei era de a cuceri alte teritorii. la fel, obiectivul advertiserilor este de a cuceri (alte) piete. Se poate trage o concluzie ca informatia / comunicarea este unul din elementele de succes pentru a cuceri/castiga ceva? Cred ca da.

 • January 29, 2009

  Alex

  Frumos spus. :)

 • January 31, 2009

  Mircea Popescu

  E simplist sa afirmi ca internetul s-a nascut dintr-o nevoie a armate. Internetul a aparut pentru a usura munca de cercetare, de exemplu la CERN.

  Prima mare dezvoltare s-a facut pe banii armate, dar era deja existent.

 • February 1, 2009

  Alex

  Hmm. Eu chiar cred ca internetul a aparut ca o nevoie a armatei, care ulterior a explodat si crescut foarte mult si datorita acestei cresteri s-a demilitarizat.

  Cel putin asa zice Wikipedia:

 • March 3, 2009

  Florin

  Da ,minunat acest internet in care cautind ceva la ceasuri tirzii dai peste altceva ,la care nu te astepti ,placut de altfel cum ar fi un fost coleg de care nu mai stiai nimic de mult timp.Singura prolema a lui a internetului e partea aia umana numita exces ,pe care specia o manifesta in toate si care va conduce in varianta extrema la niste fiinte legate cu fire si hranite prin tuburi.