Televiziunile britanice se orienteaza catre web

Mediile traditionale incep sa resimta din ce in ce mai mult presiunea cresterii bugetelor de publicitate internet. Pentru a nu pierde teren in batalia pentru audienta online, marile trusturi de presa incep sa-si intareasca diviziile internet si sa dezvolte implementari exclusiv pe web, in speranta de a castiga audienta online.

Intentia celor 3 televiziuni de top britanice (ITV, Channel 4 si BBC), este de a lansa in vara anului viitor Kangaroo – o televiziune internet care sa competitioneze YouTube.

Serviciul isi propune sa fie de natura comerciala, acceptand reclame atat in programele difuzate pe internet (spot video inainte sau in in timpul emisiunii) cat si bannere in pagina cu playerul video. Fiind un joint-venture, este de asteptat ca veniturile din publicitatea pe acest canal media sa fie partajate intre cele trei televiziuni.

Serviciul Kangaroo va oferi atat programe de televiziune gratuite, finantate prin publicitate, cat si programe in sistem “pay-per-view”. Programele vor fi disponibile prin intermediul unui site web unic celor trei si vor putea fi vizionate prin descarcarea unui player video proprietar.

Privind din punctul de vedere al marketerului online, eu vad un singur impediment in aceasta mecanica a proiectului, si anume aceea ca un video vizualizat cu un software nu este “partajabil” in lumea virtuala, facand practic imposibila dezvoltarea virala a proiectului.

In opinia mea, unul din elementele de succes ale YouTube, este acela ca ofera posibilitatea oricui de a integra un clip video in propriul site intr-un mod natural, deschizand astfel usa unei dezvoltari virale fara limite.

2 Comments

 • November 28, 2007

  Marin Vasile

  Dupa cum spuneai intr-un alt post al tau…mai toata lumea incearca sa copieze google si se asteapta sa beneficieze de acelasi succes. Parerea mea este ca in primul rand gresesc intr-un domeniu sensibil si anume acela ca google ofera tot gratuit in intentia de a atrage utilizatori si nu bani. De exemplu pe youtube toate video-urile se ofera gratuit, se incarca repede si nici macar reclame nu prea vad eu pe acolo. Pai iti dai seama ca nu o sa ma atraga deloc Kangaroo daca: vor fi reclame in paginile cu video-urile, la inceputul sau la sfarsitul lor plus continut platit.

 • November 29, 2007

  Alex

  Mai toate televiziunile care si-au facut prezente importante pe web si ofera webcast al anumitor emisiuni, ofera publicitate in spatiul respectiv. Este normal. Sie pe YouTube este publicitate (contextuala daca nu ma insel).
  Am urmarit variante ale diversor canale TV online – mai ales atunci cand nu apucam sa vad episodul unui serial la ora programata. Singura chestie care nu mi-a placut este ca platforma lor nu este portabila. Nu o poti transfera pe un alt site si nu o poti “socializa”.
  And I hate that.

  Daca acest lucru ar fi posibil, ce s-ar intampla este ca audienta acestor site-uri ar creste exponential, precum a fost si cazul YouTube.