Yahoo! pe drumul cel bun

Astazi a avut loc video conferinta Yahoo! In care s-au discutat rezultatele financiare ale companiei pe trimestrul IV 2007 si pe intregul an. Detaliile financiare sunt disponibile pe web.

Rezultatele companiei s-au aflat din pacate sub estimarile tuturor analistilor de pe Wall Street. Incasarile din trimestrul IV 2007 au crescut cu doar 8% fata de aceiasi perioada a anului 2006, ceea ce a facut ca actiunile companiei sa scada astazi la bursa cu peste 10%.

Incasarile pe intreg anul 2007 se ridica la aproape 7 miliarde dolari, ceea ce pozitioneaza Yahoo! ca fiind una dintre cele mai mari companii din internetul global. Cu toate acestea, cresterea de 50% pe care o inregistreza Google in fiecare an nu il ajuta deloc pe Jerry Yang, CEO al Yahoo!.

Tot astazi s-au confirmat si zvonurile legate de restructurarile de personal de la Yahoo!. Pana la urma vor fi concediati sau redistribuiti pe alte posturi un numar total de 1000 de angajati Yahoo!, ceea ce reprezinta 7% din totalul angajatilor companiei la nivel mondial.

Dupa ce a facut insa curat, si a asezat lucrurile pe directia propusa, Jerry Yang s-a apucat de treaba. In cadrul unui anunt difuzat astazi de catre Yahoo!, Ari Balogh este noul CTO Yahoo! El preia conducerea tehnologica a companiei dupa ce a ocupat aceeasi pozitie la VeriSign.

Pentru a incheia cu un subiect din categoria zvonurilor din lumea internet-ului, am aflat de la Valleywag, ca Yahoo s-ar afla in teste cu un nou serviciu intitulat Yahoo! Live. Daca zvonul se adevereste, si compania va lansa Yahoo! Live la inceputul lunii Februarie 2008, Yahoo! va fi primul dintre greii internetului care se va aventura in ale lifecast-ului. La momentul actual exista doua site-uri care ofera astfel de servicii. Acestea sunt Ustream.tv si Justin.tv.

1 Comment